SELAMAT DATANG KE BLOG <<(@_~)--hidup hanya sekali>>

Nuffnang

Wednesday, December 30, 2009

makan free

em arini opis ku wat makan2 ckit sempena duit khairat ada lebih....siap wat gulai kambing lagi 2..tp aku xbrani nk mkn la....tkut migrain 6ti....sblm nie aku dh kne dh pas mkn dging kambing....makanan sume bes...thanks SARKU...mkn free arini

Friday, December 25, 2009

layan

dah tua...huhuk



dgn sepupu namanya aril



dgn sepupu namanya ira






dgn adik tersyg iaitu ema

===layan je pic terbaru===

time nk rest jp...jdi tpikir nk upload pic terbaru....byk perubahan aku rase...makin berisi n makin tua...mata makin kabur...cermin mata dh xboleh tinggal...2la dlu2 jrg2 sgt pakai..last2 kne power makin banyak...padan muka

luahan rasa

25-12-2009

em aku sndiri pn xtau knp aku nk luah dlm blog nie....dh lme sgt xupdate blog...byk bnde yg nk dikongsikan n diciterkn tapi xberkesempatan jer...


arinie aku btul2 tertekan n tension...aku lalui keadaan ini dlm beberapa ari dh...bermula awl minggu nie...ari ahad yg sepatutnya offday tapi kne kerja...mmg tuntutan kerja aku ini memerlukan utk kerja lebih masa kire kne wt overtime la...tiap2 bln aku mghadapi keadaan yg mcm nie...tpi utk kali nie, aku rse cam dh xlarat dgn sume nie...keesokkannya ari isnin 2 yg mne opis aku nie stiap ari isnin akan ada briefing utk sume staff opis n pekerja yard...PM sarku bercerita serba sedikit mgenai meeting antara dia ngn org esso n epmi...butiran cerita itu aku xboleh nk bcerita scre lanjut...akan tetapi ble aku mdengar pe PM bgth 2 wt aku rse tertekan sedikit...jdi mkin byk kerja invoicing department utk bhgn claim...plk 2 skrg esso n ME memperkenalkn sistem baru mgantikan sistem ctms iaitu sistem IPES yg mana bgi aku mkin myusahkn ktaorg di invoicing department...aku sendiri hye smpat study ckit2 psl sistem baru nie...aku jdi pening n tension dgn kerja yg berlambak yg ada due date nie yg mne kne submit ari isnin nie...bgi aku mmg xsmpat nk siap...2fail kne key in...klu diikutkan planning bos aku nk submit invois lps submit IPES tapi last minute brtukar planning yg mbuatkan aku n kzuha jdi xkeruan utk wt kerja...dh la department yg len2 cikit2 cri ktaorg nk tye itu ini...nk minta tlg itu ini...pe yg ktaorg blh tlg akn tlg tapi klu ktaorg xtlg diaorg pk len kt ktaorg...ktaorg mmg kesuntukan masa utk sistem nie...dh brapa mlm aku blik lwt mlm...arini pn kne kerja...org len bercuti...ksihatan aku pn xbrapa sihat...dh demam brapa ari...dgn muka jdi merah cm terbakar...dgn kpale pening...bpusing2...ntah pe yg aku key in data nie...family aku terutamanya emk cm xpuasati aku bkerja cmni...dia msih xfhm situasi kerja aku ini...arini aku ada terasa dgn dia...dia pk aku bkn pg kerja...emk,nurul pn bkn ske sgt nk kerja lebih tpi terpaksa..dh la bos amik cuti...ank buah terkial2 wt kerja...(emk,nurul minta maaf)...aku lebih ske amik sikap mendiamkan diri...aku sedar minggu nie je aku tlalu jrg dpt berbual dgn emk abh tokwan n adik2...yelh blik lwt mlm drive sorg2 blik kerja...asl aku smpai umh, org len dh tido...time aku bgn tido waktu pagi...adik2 tido lagi...emk sibuk wt kerja dia...pe yg blaku kt umh pn aku xtau cerita..xpalh pasni aku kne jgk amik cuti utk lari dari sume kerja nie...nk berhenti kerja pk byk kali...kerja dh la ssh nk dpt...huhu...i'm deeply in pressurized...what should i does?

Monday, November 30, 2009

rindu korang sume

5 sains pengurusan

5 sains 1

5 sains 2


5 LK

5 IT
==sje letak pic nie...cz rindu zaman sekolah dulu2...rindu jgk kt cikgu kelas aku iaitu cikgu napisah...nie adalh tgkatan 5 batch 2004...5thun bersama2 n kenal....sori la kwn2 xdpt join reunion 28hb bru nie....sori sgt2....==

KeTiKa CiNtA bErTaSbIh

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kuserahkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Suda di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta


==best lagu nie...merdu je dgr...pesal lgu kat malaysia xmcm nie...

birthday di opis










26hb bru nie....smbut harijadi k.zuha merangkap invoicing assistant....1department dgn ku....dh umur 31thun anak 4org tpi cm anak dara lgi....pepn kzuha maintain cun...hehe...birthday dia sme dgn kwn ku iaitu noor elfira(nor)....juz beli kek n smabut dlm bilik ktaorg....nipn last minute cz stgh jam pas 2 msing2 sibuk nk balik....bos bgi blik halfday....hepi birthday k.zuha...sapna hilwah ya kzuha....smoga pjg umr n dimurahkan rzeki....

banjir dekat opisku










ini la keadaan time ari jumaat 20hb yg lepas....ari 2 mmg hjn xbhnti2....aku dh perasan pgi 2 air dlm longkang kcik n longkang besar dah separuh penuh....tghari 2 aku n kwani kuar g tapau mkanan kt kdai mkn ats bukit kt TCL...aku n kwani check air kt longkang dh hmpir nk melimpah yg longkang kecik n yg besar...mse 2 dlm kt kul 1 tghari....kul 2 lebih air dah stat melimpah n naik ke atas jalan raya...keta kami sume kne dialihkn ke dlam opis...cz air mkin naik...pas 2 dpn opis pn kt pndok guard pn dh naik air..kami dibenarkan blik kerana tkut air makin naik dh sekat laluan untuk balik...2pn blik ikut laluan blakang n tgh...xblh nk lalu kt dpn opis prosscrop n umw...nie la 1st time aku bwk keta lalu dkt air...air stinggi hmpir paras lutut...tkut jgk kalau keta aku 2 tbe2 wt hal...nsib baik ok je....2pn ikut nsihat pak naim...dia bg nasihat n tips cmne nk bwk keta nk lalu kt laluan yg ada air...keadaan yg sme blaku pd ari ahad 22hb...yg mana laluan ke opis ku mmg tersekat stat dri unicamp...

Sunday, November 8, 2009

Cinta Terakhir

Kau cinta pertamaku
Kau cinta terakhirku
Tiada apa yang bisa
Menafikan kasih kita

Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

Chorus
Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir

Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

Ulang Chorus
Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ketentuan Tuhan

Ulang Chorus
Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya segalanya

Ulang Chorus
Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ketentuan Tuhan
Segalanya ketentuan Tuhan

==1st time dgr lagu trus suke...cz berkait dgn diriku ini==

Saturday, November 7, 2009

ke KL


18/10-20/10

aku,kzuha ngn bos aku bos wilem pg KL...meeting kt menara exxonmobil...duk kt hotel Pearl...mse nie nk cri mknan melayu wt mmg susah...aku ngn kzuha slalu mkn kt kdai mamak kt sebelah hotel Pearl...harga murah + mknan pn ok...aku ske dgn keadaan sekeliling kt kdai mamak...blkang hotel Pearl nie ada bbrp buah umh flat...nk tau knp aku ske dgn keadaan persekitarannyer...em berbilang kaum mnetap di situ...yg smmangnyer peramah n mesra..xmngenal kaum,bangsa,agama dan umur...time mlm n wktu subuh aku akan duk tepi cermin tingkap yg mne aku dpt tgk pemandangan yg sememangnyer cantik...aku duk kt tingkat 17...kongsi bilik dgn kzuha...

Friday, November 6, 2009

raya 12 oct 2009


























ranaco(R.E.T.I)


Aku,k.wani,k.lia n the gang Geliga slipway pg beraya kt ranaco education and training institute waktu tghari...byk btul makanan...jdi rambang mata nk mkn yg mne...org pn rmai..mmg meriah thun nie ranaco wt smbutan raya...














sarku


arinie kt tmpt keje aku adakn smbutan ari raya...byk mknan yg disediakn..yelah sume mknan msing2 bwk sndiri...pepn ttp meriah...bilik department invoicing prempuan dh sepakat nk pkai bju raya clor purple...



===sori terlambat citer psl raya..bru bkesempatan nk citer===


Friday, October 23, 2009

raya tahun 2008

gmbr family ku



gmbr bsme tokwan,mksdre n sepupu2


gmbr bsme tokwan,mksdre n sepupu2



tokwan ku


tok sdre n anak nyer




aku bru terjupa pic nie....nie time raya tahun 2008....pic raya thun sbnrnya ada...aku xtau letak kt mne....


Wednesday, October 7, 2009

sakit kepala lagi


arini mkin kuat aku rse skit kpala...kdg2 mte berair...aku rse mte aku cm bgkak ckit...mgkin perasaan sndiri je kot...tpi apa yg aku perasan skrg nie klu aku nk drive wktu mlm mmg aku kne btul2 bhati2...cz aku mkin kurang jelas nampak wktu mlm...dgn silau lampu jln dgn lmpu kenderaan len...ari isnin baru nie aku blik kul 7lbih mlm...mmg aku drive slow dri kebiasaannya...cz aku rse cm kpala aku bpusing....skjp ada kt tgh skjp ada kt tepi kereta aku bwk...jln pn aku xberapa nk nmpak...aku xbrani mne klu nk drive sorg2 wktu mlm...rmai yg pesan srh wt spec...mmg aku dh ada spec tpi aku mls nk pkai...klu aku rse mte xnampak sgt n rse pning bru la pkai spec...mgkin kne wt yg bru...cz aku yg sbnrnya mmg rabun...mse skolah mnengah aku stat pkai spec...2pn kdg2 je...las2 kne curi kt asrama...sapa2 ada petua nk kurgkn rse skit kpala nie....plez

Friday, October 2, 2009

hari raya tahun 2009

Em thun nie mmg aku xmerase sgt xcited nk meraya...knp??em aku sndiri xtau nk ctr cmne...xpalh yg penting aku ctr srba sikit psl smbutan raya aku thun nie...raya thun nie tema aku adalh color purple n pink tpi nk dijdikn ctr bju raya aku yg siap color purple n pitch + merah...em thun nie adalh thun ptme aku beraya dgn keta aku itu iaitu keta gen 2 color oren...yg aku nk tergelaknyer sume kuarga blh abah meraya dgn keta baru belaka...aku yelh dgn keta ku itu...plk 2 sppu aku ank pada emksdre yg ke3 beli keta dlm mse yg sme aku bli keta...em nk tau keta pe dia beli??dia pn beli keta gen 2 color oren jgk...dh la umh ktaorg dkt je...emk sdre aku merangkap akak sulung abah aku mmg aku ada dgr ura2 dia nk pkai keta baru...5ari sblm raya dia dpt beli keta...nk tau keta pe dia bli??keta gen 2 jgk...tp color len la ckit...cz xdpt nk cri keta gen 2 color oren..iaitu color silver...yg adik bongsu abah plk dapat keta dlm 4ari sblm raya...dia jelh keta baru...yg len2 second hand je...dia beli keta persona color hitam...em ank beranak gen 2 jgk...klu dia bli gen 2 gk alamaknyer sume pkai keta gen 2 la blh abah...nie aku nk ctr psl umh plk..thun nie aku tgk emk aku pye xcited nk cat umh...dia nk cat color oren...yg nk djdikn ctr umh spupu aku yg dkt dgn umh aku 2 pn cat umh jgk...aku dgr dia ckp color kuning cerah...aku pn g la jln kt umh dia...terkejut + nk tergelak...sebijik sama color oren dgn cat kt umh aku...lak 2 cat tiang pn sama color gk color koko...dh la keta pn sme jnis n sme color...tiap2 thun mmg rmai la yg dtg umh ari raya yg ptme...cz ari raya ke2 n ke3 mmg fmily aku kuar awl2 pgi lgi tuk g mziarahi umh sanak sedre n kenalan..tpi dlm mse 1ari mne cukup...biasenya ari raya ptme sume fmily blh abah g menziarahi kubur arwah toki...perasaan ketika g kubur arwah btul2 rse sayu n sedih...nk2 tokwan tgh2 bce yasin pn mnitiskn air mata...wlaupn aku sndiri xsmpt knl n tgk arwah tpi aku rse dkt dgn arwah...ari raya nie la dpt bkumpul rmai2 dgn sanak sdre...yg 2-3thun xdpt jupa pn akhirnya dpt jupa jgk thun nie...yg aku nk tergelaknyer thun nie aku msih dpt duit raya...biasenya org dh keje xdpt duit raya...em mgkin rezeki ku lgi thun nie...yg nie ada aku nk kongsikan 1citer mgenai duit raya...klu nk tau ada lgi zmn skrg bgi duit raya tuk bdk2 cme 20sen je...2citer yg aku dgr dri kzuha...ank dia g beraya kt umh felda kt kuantan...walaupn umh besar kre thp kaya la msih lgi bgi duit raya 20sen...ksian kt bdk2...klu aku sndiri teragak2 nk bgi 20sen apalagi 50sen...zmn skrg kn dh berubah...yg wt aku sedihnyer raya ke3 aku dh stat keje...nk wt cmne ctms jtuh time raya...huhu...nsib baik aku blm bkahwin lagi...hehe

Friday, September 25, 2009

penat + tension





huhu stat minggu lps ngn minggu nie mmg byk btul keje...kebetulan plk CTMS jtuh time ari raya...minggu lepas sibuk dgn checking invoice...minggu nie sibuk dgn key in data utk submit ctms ke esso...smlm aku blik dlm kul 2pgi sme dgn bos wilem n kzuha...mgantuk msing2 tgk dri muka...arini msuk lmbt ckit ke opis...2pn tkejut lmbt...1st time la aku drive sorg2 dlm keta dri opis smpai ke umh dlm kul 2 lbih pgi...lak 2 kwsn binjai byk aku dgr citer yg seram la...dh la suasana lengang...nsib baik xda pe2 smlm...dh la mgantuk time drive...nsib baik ada "dia" yg sentiasa mnemani aku time aku drive sorg2 klu aku blik lwt mlm...wlaupn duk jauh sggup dia kol aku..."trima kasih sgt3"...aku klu blh xnk pn myusahkn "dia" tp "dia" nk jgk temankan aku...siap srh aku bjnji time nk blik jz ckp kt "dia"...sggup xtido lgi smte2 tggu aku blik...bsyukur sgt pd ALLAH kerana dipertemukan insan sebaik "dia"...arini aku kne setelkn keje yg ada lgi ats meja aku nie...sblm aku bcuti 1minggu stat esk(26hb)-4hb...1ari sblm raya pn kne gk bru nie...duk sorg2 kt opis wt keje...lyn lagu raya sorg2...konon2 nk bangkitkan smgt nk raya wlaupn xrse sgt nk raya...blh ptg 2 aku g htr keta kt car wash kt futsal dkt dgn pntai selamat...pnye byk la keta tuk dbsuh...aku duk kt situ adalh lbih krg dkt 2jam...tpi aku puasati cz perkhidmatan car wash kt situ ok...bilk umh pas smbhyg asar...aku stat tlg emk n tokwan kt dpur...mase 2 aku kne thn jelh dgr diaorg perli aku msih keje lgi kt2 nk raya...nk wt cmne...wat blik keje kt umh xleh nk wt mne gk...cz nk tlg kemas umh...ari raya ke3 yg spttnya cuti lgi tp aku dh stat keje...wt keje sorg2 kt opis...las2 tghari aku amik adik aku kt umh tuk temankan aku kt opis...boring gk duk sorg2 kt opis...ondaway blik ptg 2 hjn lbt...jln plk jam...emk kol aku srh g braya umh kwn abah aku...aku pn pg la dgn adik aku 2...pas 2 g umh spupu plk...keje aku msih blm siap lgi...ari rabu pn aku blik dlm kul 7 lbih...2pn aku sorg2 gk kt opis...org len blik awl yelh raya lgi kn...aku je yg xraya mne duk wat keje...tkut 2 mmg tkut tpi dh terbiase jd lali dh...aku dh kene "usik" pn kt opis...mse 2 time aku sorg2 smbhyg maghrib kt surau..aku mmg tkejut tpi wt biase je...kzuha pn ada ctr dia pn ada kne "usik"...aku rse mmg tertekan btul 2mggu nie...keje yg xpernah hbis...kdg2 aku naik boring tgk keje nie tpi dh keje aku nk wt cmne...lak 2 tiap2 bln akan aku hadap keje yg sme...smlm blik lewat cz kne siapkn keje tuk ctms...msing2 btungkus lumus wt keje...yelh tergendala time cti raya 2ari...smlm bos wilem blnja nsi goreng ngn roti canai telur utk ktaorg...yelh kne blik lwt mlm...dia yg kuar beli...dia kne htr wife dia blik umh jp smlm...arini aku kne wt keje lgi...tpi skrg nie aku xda mood nk wt keje...sbb 2 aku tulis blog jp...dh lme xbke ym,friendster ngn facebook...mgantuk la plk...bos wilem ngn kzuha duk tido jp...yelh smlm juz 4jam lbih je tido...aku blik umh smlm pn xda mandi juz slin bju trus tido...nsib baik dh smbhyg isyak kt opis...time cuti aku nk rehat sepuasnya...nk g mkn angin...g shopping...g beraya ke umh sdre mare n kwn2 yg aku blm g beraya lgi...cz aku tau pas cuti 6ti byk keje yg menanti...

Wednesday, September 9, 2009

tabiat

sebenarnya hatiku skrg tgk terusik dgn seseorg...apalh slhku...smpai dia perlakukan sebegini rupa...adakah aku tak layak berkawan dgn dia??em entah la...aku kdg2 jdi serba salah...aku jer yg byk berkorban utk org len...aku jer yg byk pendam rase...cuba shbis mungkin tuk menyembunyikan perasaan terluka aku tpi kdg kala tak boleh jugak...sbb 2la salah satu tabiat aku suke wat iaitu tido...keluarga aku mmg tau tabiat aku yg satu nie...aku lebih rela tido dripada aku layan tension aku ke perasaan terluka ke @ pe2 jelh yg wat aku xnk pk kn sesuatu bnde 2...agk2nyer sbb 2 mata aku mkin sepet...pas solat mghrib je mmg sah aku dh stat mengantuk...sush dh nk buang tabiat nie...aku pe lg..lyn jer tabiat aku nie..tp biasanya aku akn terkejut tido pas 2 tuk slt isyak plk...ada 2-3 kali jgk aku terkejut tido dekat2 nk subuh...nsib baik tak tersasar...alang2 aku tggu slt sbuh plk...pas 2 mmg tido blik la...ari2 aku dgr emk aku bebel psl tabiat aku ni...nk wt cmne dh emk...sush nk ubah tabiat ni...em aku klu ada byk sgt masalah ke baik aku lyn tido jer...nk lari dri sesuatu masalah pn cm 2 jgk la aku wat..aku ni skrg mmg xleh nk tido lewat...asl 10 mlm ke ats aku mula la duk menguap jer...tolong la sapa2 yg tau nk ubah tabiat nie...bimbang jgk aku klu nk kwin 6ti...pe plk la suami n kluarga blah suami aku ckp 6ti...tp ble mte segar sgt xleh nk tido plk...mcm2 cre aku wat..tgk tv ke bce novel ke n mcm2 la aku wat..ish penyakit agknyer...skrg ni pn asl xckup tido 8jam aku mmg xleh nk tumpu nk wat pe2 yg aku nk wat...ckit2 mguap...pas 2 berair la mata...tlg la sapa2 yg blh tlg aku nk ubah tabiat tido aku ni..plez...

Friday, September 4, 2009

kabus

Arini ari jumaat aku dtg awl...smpai opis kul 7.30...aku drive btolak dri umah, aku dh stat perasan kabus...jln kt kg binjai mmg lengang..agknyer org tgh tido lg kot...lpas jer trafic light bkit kuang mhala ke teluk kalong plk...msuk simpang tluk kalong aku perasan mmg kabus btul2 tebal...mmg xnmpak jelas pn keadaan sekeliling...ada la sebuah keta viva blakang aku...skit2 nk memotong....pdhl yg aku perasannyer jln sebelah kanan mmg xnampak pe..phtu tbe2 kuar 2buah motor...phtu keta viva bgi signal kre nk memotong...aku nmpak ada keta dri sebelah sne tgh laju..walaupn dh psg lampu mmg xnmpak sgt..keta viva still jgk memotong...mmg hampir2 nk blaku xcident td...klu x mmg mlibatkn 3buah keta la xcident...nsib baik keta dpn keta aku smpt elak...jd bhati2 la klu time kabus tebal nie...jgn duk pk hal sndiri jer..jge la keselamatn org len...nk memotong 2 tgk2 la keadaan sekeliling ok...bhati2 la di jalanraya..."sayangilh nyawa anda dan org len"

Thursday, September 3, 2009

kelas sains pengurusan


em nie la gmbr awok2 sains pengurusan thun 2003-2004....sume perempuan...bes sgt2 mse nie...teringat keje2 jht n nkl yg kite buat...hehe..nampak je perempuan.. rsenya dh 5thun xjupa diaorg sejak aku mninggalkn dungun..wuwu..Rindu korang sgt2

puisi dari adikku


HILANGNYA PANAHAN KASIH YANG MEKAR

Tiada kata seindah ucapan manis di bibir..
Tiada ungkapan seikhlas luahan hati….
Saat duka hadirnya penawar segala sengsara….
Saat suka detik-detik bahagia di sulami gelak tawa…
Kejujuran hati mekarnya bunga-bunga kasih….
Keihlasan jiwa manisnya bibik-bibik cinta…
Kemesraan dua hati kembangnya noktah-noktah rindu….
Tika dua hati berjauhan keresahan mula menerpa jiwa….
Cinta,kasih,sayang bukti asmara rindu yang melanda….
Hanya kebenaran hati dan jiwa menahan gelisah rindu…

Semakin seksa menahan rindu….
Saat hati di timpa seribu bebanan…
Yang menguji ketulusan hati sang kekasih…
Namun….
Tiada siapa mampu mengerti keperitan ini….
Yang ada cuma paksaan membohongi cinta di hati….
Demi ruang indah suatu saat untuk membalas keikhlasan hati sang kekasih….
Hati yang penuh ranjau kelukaan melepaskan cinta….
Cinta yang tlah membunga sekian lama….
Cinta yang mekar setelah hati di nodai….
Namun…..
Sang penawar tidak mampu menjadi cinta sejati…
Kerna halangan jasa-jasa yang melayakkan diri ini hidup di muka bumi ini……………………..





####kalau nk tau nie puisi dari adik aku yg no.2 iaitu ema...dia ckp dia wt puisi nie khas utk aku
em ada kena-mengena jgk la ckit2 dgn diri aku




konvokesyen



Akhirnya konvo jgk aku setelah tggu selama 1thun lebih...byk kali tarikh konvo berubah...

xramai sgt awok2 maritim(1) batch ke-2 yg join..mybe diaorg ada komitmen msing2

tp nsib baik sume Flizz Star join...xsangka btul sume blh join..nk2 kirma yg duk kt indon...

xpuasati cz xda topi..kwang3x..juz jubah je...pepn lecturer pn yg lme2 rmai yg xda..yg tinggl
en.junaidi, cik ila, cik linda, pn azyan, pn sofia...xbes la rmai muka2 lecturer baru..
pepn tq kapten ramlan....








Terima kasih pada keluarga aku iaitu abah, emak ,ema n ira.. sudi dtg tgk aku konvo ari 2...terima kasih jgk la ats pemberian bunga walaupn....kwang3 nie ada bnde klakar nk ctr...aku ni amik gmbr pegang bunga 2 duk tahan jer dgn bau yg terlampau wangi..haha...nk tau bunga 2 bau pe...ema siap xnk pegang lg bunga 2..bau bunga 2 cm bau air kencing kucing..kwang3x...org len ckp mgkin bau air bunga 2 yg trlalu lme..
Pepn terima kasih ats ajaran n ilmu yg diberikan oleh sume lecturer yg mengajar aku di kelas maritim(1)...x lupa jgk utk flizz star n kwn2 len yg byk bsame dgn aku dlm sng n susah..thankzz ats pertolongan korang k...xlupa jgk utk sume family aku terutama pada emk n abah..ats skongan n dorongan pada aku utk trus semangat belajar...jasa baik sume akan ku kenang smpai bile2

Friday, August 28, 2009

Kenangan Di SeS

1) Family Day

Ses wt kt pntai tluk mak nik...byk acara yg dijlnkan...

pg 2 snaman aerobik cm xaerobik pn..haha...

aku g dgn adik ku yg bongsu...yelh mse 2 pkai moto je...

ada acara cuba teka berat tembikai(timun cina)...

yg nie sume blh terlibat....yg dh bkahwin msing2 bwk kuarga..

siap hampar tikar bwk buaian bsantai tepi pantai...

bg memancing org laki je la yg terlibat...pe lg ek..

em permainan kaki gajah pn ada...tarik tali....

pertandingan mewarna bg kanak2 n byk la...

yg bes permainan kaki gajah..nie la 1st time aku main bnde nie.

haha mmg klakar..slow je jln ats tmpurung...





2) Sambutan Hari Raya

SeS sambut kt office je...tp pepn ttp meriah gk la...

mcm2 mknan ada...mknan ktaorg la yg bawak

kuih2 raya cm kek batik,kuih tat nenas n byk la...

mknan yg berat2 pn ada cm nsi myk, laksa penang,

nsi dagang...pncuci mulut lak cm puding pn ada



3) Dinner

SeS wat kt impiana, cherating...aku gi dgn kdatie n kwani

msing2 berpakaian mmg melaram la...len la kt opis....

nk2 kwani n kdatie..mmg nampak len diaorg melaram

yelh kt opis diaorg ni byk pkai suar dri bju kurung



komitmen keje diaorg kne pkai cm 2...

m.long pe kurangnyer..hehe..ktia pn nampak len..

mlm 2 ada suprise birthday utk ksidah n hendry

tp hendry xda jd sambut untk ksidah sorg...

pstu ada anugerah utk anak2 pekerja SeS

yg cemerlang dlm UPSR,PMR & SPM...

ada gk anugerah pekerja terbaik yg mne alias

ngn mak long yg dpt...mmg diaorg layak dpt

anugerah pekerja terbaik...byk btul mknan mse mlm 2

aku nie kuat mkn gk...sbb 2 berisi skrg



rambang mte nk plih n amik mkanan...



tp mmg xpuas ati gk la cz xsume mkanan aku dpt rse..hehe..