SELAMAT DATANG KE BLOG <<(@_~)--hidup hanya sekali>>

Nuffnang

Friday, September 25, 2009

penat + tension





huhu stat minggu lps ngn minggu nie mmg byk btul keje...kebetulan plk CTMS jtuh time ari raya...minggu lepas sibuk dgn checking invoice...minggu nie sibuk dgn key in data utk submit ctms ke esso...smlm aku blik dlm kul 2pgi sme dgn bos wilem n kzuha...mgantuk msing2 tgk dri muka...arini msuk lmbt ckit ke opis...2pn tkejut lmbt...1st time la aku drive sorg2 dlm keta dri opis smpai ke umh dlm kul 2 lbih pgi...lak 2 kwsn binjai byk aku dgr citer yg seram la...dh la suasana lengang...nsib baik xda pe2 smlm...dh la mgantuk time drive...nsib baik ada "dia" yg sentiasa mnemani aku time aku drive sorg2 klu aku blik lwt mlm...wlaupn duk jauh sggup dia kol aku..."trima kasih sgt3"...aku klu blh xnk pn myusahkn "dia" tp "dia" nk jgk temankan aku...siap srh aku bjnji time nk blik jz ckp kt "dia"...sggup xtido lgi smte2 tggu aku blik...bsyukur sgt pd ALLAH kerana dipertemukan insan sebaik "dia"...arini aku kne setelkn keje yg ada lgi ats meja aku nie...sblm aku bcuti 1minggu stat esk(26hb)-4hb...1ari sblm raya pn kne gk bru nie...duk sorg2 kt opis wt keje...lyn lagu raya sorg2...konon2 nk bangkitkan smgt nk raya wlaupn xrse sgt nk raya...blh ptg 2 aku g htr keta kt car wash kt futsal dkt dgn pntai selamat...pnye byk la keta tuk dbsuh...aku duk kt situ adalh lbih krg dkt 2jam...tpi aku puasati cz perkhidmatan car wash kt situ ok...bilk umh pas smbhyg asar...aku stat tlg emk n tokwan kt dpur...mase 2 aku kne thn jelh dgr diaorg perli aku msih keje lgi kt2 nk raya...nk wt cmne...wat blik keje kt umh xleh nk wt mne gk...cz nk tlg kemas umh...ari raya ke3 yg spttnya cuti lgi tp aku dh stat keje...wt keje sorg2 kt opis...las2 tghari aku amik adik aku kt umh tuk temankan aku kt opis...boring gk duk sorg2 kt opis...ondaway blik ptg 2 hjn lbt...jln plk jam...emk kol aku srh g braya umh kwn abah aku...aku pn pg la dgn adik aku 2...pas 2 g umh spupu plk...keje aku msih blm siap lgi...ari rabu pn aku blik dlm kul 7 lbih...2pn aku sorg2 gk kt opis...org len blik awl yelh raya lgi kn...aku je yg xraya mne duk wat keje...tkut 2 mmg tkut tpi dh terbiase jd lali dh...aku dh kene "usik" pn kt opis...mse 2 time aku sorg2 smbhyg maghrib kt surau..aku mmg tkejut tpi wt biase je...kzuha pn ada ctr dia pn ada kne "usik"...aku rse mmg tertekan btul 2mggu nie...keje yg xpernah hbis...kdg2 aku naik boring tgk keje nie tpi dh keje aku nk wt cmne...lak 2 tiap2 bln akan aku hadap keje yg sme...smlm blik lewat cz kne siapkn keje tuk ctms...msing2 btungkus lumus wt keje...yelh tergendala time cti raya 2ari...smlm bos wilem blnja nsi goreng ngn roti canai telur utk ktaorg...yelh kne blik lwt mlm...dia yg kuar beli...dia kne htr wife dia blik umh jp smlm...arini aku kne wt keje lgi...tpi skrg nie aku xda mood nk wt keje...sbb 2 aku tulis blog jp...dh lme xbke ym,friendster ngn facebook...mgantuk la plk...bos wilem ngn kzuha duk tido jp...yelh smlm juz 4jam lbih je tido...aku blik umh smlm pn xda mandi juz slin bju trus tido...nsib baik dh smbhyg isyak kt opis...time cuti aku nk rehat sepuasnya...nk g mkn angin...g shopping...g beraya ke umh sdre mare n kwn2 yg aku blm g beraya lgi...cz aku tau pas cuti 6ti byk keje yg menanti...

Wednesday, September 9, 2009

tabiat

sebenarnya hatiku skrg tgk terusik dgn seseorg...apalh slhku...smpai dia perlakukan sebegini rupa...adakah aku tak layak berkawan dgn dia??em entah la...aku kdg2 jdi serba salah...aku jer yg byk berkorban utk org len...aku jer yg byk pendam rase...cuba shbis mungkin tuk menyembunyikan perasaan terluka aku tpi kdg kala tak boleh jugak...sbb 2la salah satu tabiat aku suke wat iaitu tido...keluarga aku mmg tau tabiat aku yg satu nie...aku lebih rela tido dripada aku layan tension aku ke perasaan terluka ke @ pe2 jelh yg wat aku xnk pk kn sesuatu bnde 2...agk2nyer sbb 2 mata aku mkin sepet...pas solat mghrib je mmg sah aku dh stat mengantuk...sush dh nk buang tabiat nie...aku pe lg..lyn jer tabiat aku nie..tp biasanya aku akn terkejut tido pas 2 tuk slt isyak plk...ada 2-3 kali jgk aku terkejut tido dekat2 nk subuh...nsib baik tak tersasar...alang2 aku tggu slt sbuh plk...pas 2 mmg tido blik la...ari2 aku dgr emk aku bebel psl tabiat aku ni...nk wt cmne dh emk...sush nk ubah tabiat ni...em aku klu ada byk sgt masalah ke baik aku lyn tido jer...nk lari dri sesuatu masalah pn cm 2 jgk la aku wat..aku ni skrg mmg xleh nk tido lewat...asl 10 mlm ke ats aku mula la duk menguap jer...tolong la sapa2 yg tau nk ubah tabiat nie...bimbang jgk aku klu nk kwin 6ti...pe plk la suami n kluarga blah suami aku ckp 6ti...tp ble mte segar sgt xleh nk tido plk...mcm2 cre aku wat..tgk tv ke bce novel ke n mcm2 la aku wat..ish penyakit agknyer...skrg ni pn asl xckup tido 8jam aku mmg xleh nk tumpu nk wat pe2 yg aku nk wat...ckit2 mguap...pas 2 berair la mata...tlg la sapa2 yg blh tlg aku nk ubah tabiat tido aku ni..plez...

Friday, September 4, 2009

kabus

Arini ari jumaat aku dtg awl...smpai opis kul 7.30...aku drive btolak dri umah, aku dh stat perasan kabus...jln kt kg binjai mmg lengang..agknyer org tgh tido lg kot...lpas jer trafic light bkit kuang mhala ke teluk kalong plk...msuk simpang tluk kalong aku perasan mmg kabus btul2 tebal...mmg xnmpak jelas pn keadaan sekeliling...ada la sebuah keta viva blakang aku...skit2 nk memotong....pdhl yg aku perasannyer jln sebelah kanan mmg xnampak pe..phtu tbe2 kuar 2buah motor...phtu keta viva bgi signal kre nk memotong...aku nmpak ada keta dri sebelah sne tgh laju..walaupn dh psg lampu mmg xnmpak sgt..keta viva still jgk memotong...mmg hampir2 nk blaku xcident td...klu x mmg mlibatkn 3buah keta la xcident...nsib baik keta dpn keta aku smpt elak...jd bhati2 la klu time kabus tebal nie...jgn duk pk hal sndiri jer..jge la keselamatn org len...nk memotong 2 tgk2 la keadaan sekeliling ok...bhati2 la di jalanraya..."sayangilh nyawa anda dan org len"

Thursday, September 3, 2009

kelas sains pengurusan


em nie la gmbr awok2 sains pengurusan thun 2003-2004....sume perempuan...bes sgt2 mse nie...teringat keje2 jht n nkl yg kite buat...hehe..nampak je perempuan.. rsenya dh 5thun xjupa diaorg sejak aku mninggalkn dungun..wuwu..Rindu korang sgt2

puisi dari adikku


HILANGNYA PANAHAN KASIH YANG MEKAR

Tiada kata seindah ucapan manis di bibir..
Tiada ungkapan seikhlas luahan hati….
Saat duka hadirnya penawar segala sengsara….
Saat suka detik-detik bahagia di sulami gelak tawa…
Kejujuran hati mekarnya bunga-bunga kasih….
Keihlasan jiwa manisnya bibik-bibik cinta…
Kemesraan dua hati kembangnya noktah-noktah rindu….
Tika dua hati berjauhan keresahan mula menerpa jiwa….
Cinta,kasih,sayang bukti asmara rindu yang melanda….
Hanya kebenaran hati dan jiwa menahan gelisah rindu…

Semakin seksa menahan rindu….
Saat hati di timpa seribu bebanan…
Yang menguji ketulusan hati sang kekasih…
Namun….
Tiada siapa mampu mengerti keperitan ini….
Yang ada cuma paksaan membohongi cinta di hati….
Demi ruang indah suatu saat untuk membalas keikhlasan hati sang kekasih….
Hati yang penuh ranjau kelukaan melepaskan cinta….
Cinta yang tlah membunga sekian lama….
Cinta yang mekar setelah hati di nodai….
Namun…..
Sang penawar tidak mampu menjadi cinta sejati…
Kerna halangan jasa-jasa yang melayakkan diri ini hidup di muka bumi ini……………………..





####kalau nk tau nie puisi dari adik aku yg no.2 iaitu ema...dia ckp dia wt puisi nie khas utk aku
em ada kena-mengena jgk la ckit2 dgn diri aku




konvokesyen



Akhirnya konvo jgk aku setelah tggu selama 1thun lebih...byk kali tarikh konvo berubah...

xramai sgt awok2 maritim(1) batch ke-2 yg join..mybe diaorg ada komitmen msing2

tp nsib baik sume Flizz Star join...xsangka btul sume blh join..nk2 kirma yg duk kt indon...

xpuasati cz xda topi..kwang3x..juz jubah je...pepn lecturer pn yg lme2 rmai yg xda..yg tinggl
en.junaidi, cik ila, cik linda, pn azyan, pn sofia...xbes la rmai muka2 lecturer baru..
pepn tq kapten ramlan....








Terima kasih pada keluarga aku iaitu abah, emak ,ema n ira.. sudi dtg tgk aku konvo ari 2...terima kasih jgk la ats pemberian bunga walaupn....kwang3 nie ada bnde klakar nk ctr...aku ni amik gmbr pegang bunga 2 duk tahan jer dgn bau yg terlampau wangi..haha...nk tau bunga 2 bau pe...ema siap xnk pegang lg bunga 2..bau bunga 2 cm bau air kencing kucing..kwang3x...org len ckp mgkin bau air bunga 2 yg trlalu lme..
Pepn terima kasih ats ajaran n ilmu yg diberikan oleh sume lecturer yg mengajar aku di kelas maritim(1)...x lupa jgk utk flizz star n kwn2 len yg byk bsame dgn aku dlm sng n susah..thankzz ats pertolongan korang k...xlupa jgk utk sume family aku terutama pada emk n abah..ats skongan n dorongan pada aku utk trus semangat belajar...jasa baik sume akan ku kenang smpai bile2