SELAMAT DATANG KE BLOG <<(@_~)--hidup hanya sekali>>

Nuffnang

Sunday, February 28, 2010

terkenang zmn kolej!!!

em arinie kne dtg kje....time rest skjep...jenguk2 blog,facebook...phtu terdetik nk bke fcebook sorg kwn nie...cz xperasan dia dh letak profile picture...jnguk2 kt album dia...tjumpa 1 pic...hehe...mle2 tgk pic 2 xcam sapa yg bju oren...rupenya saya sendiri....wahaha...tpi gelap plk mke saya time nie...teringat plk time nie ktaorg lepak rmai2 dkt2 nk hbis las semester klu xsilap...lepak2 kt pntai intan...mis u all!!!!

Thursday, February 25, 2010

Bangun lewat


em arinie saya bgn lewat dri biase...adesss btul2 mgantuk mse bgn dri tido pg tdi...2pn nsib baik emk yg kejutkan....handphone saya duk berbunyi byk kali saya g cancel...agaknyer sbb tido lwt smlm....blik keje kul 12.3otgh mlm...drive sorg2 balik umh...sampai umah kul 1lebih...pas solat isyak terus tido....arinie xda mood sgt nk wt keje...biase la bile dh siap keje utk ctms rse cm tlepas 1 beban...kejut tido,bgn gsk bju,mandi,sembahyang n siapkan diri utk g keje...dlm ondaway nk g keje sggah kdai beli nsi lemak...mmg perut rse lapar sgt...tgk jam dh 7.30lebih...em pe lagi saya rse kalu drive lalu ikut jalan biase mmg jam...mmg akan lewatnyer sampai opis....pe lagi saya amik jalan alternatif ke dungun-kuala terengganu iaitu jalan ibok...dlm ondaway 2 xda byk pn keta...dlm 2-3buah jer...rse tenang lalu ikut jalan nie...pemandangan yg damai je...sejuk mata memandang...suasana kampung kn...em dlm ondaway ikut jln nie blh jumpa tmpt reakrasi utk keluarga....ada mini zoo...ada yak yah(kelip-kelip)...amik jalan ke Kijal..jumpa plk dgn org jual lemang...akhirnya smpai opis 7.58pgi..em selamat...org len yg amik jalan biase kbykannyer smpai lewat lebih dri kul 8pgi...skrg nie time rehat lgsg xkuar...cz mgantuk sgt jdi tido skejap...nsi lemak pgi td xsentuh pn lgi...lapar tpi xtrase nk makan la plk...

Wednesday, February 24, 2010

Pertunangan Flizz-Irma

Majlis pada 19-02-2010



Ini la dia kak irma yg bertunang pada ari jumaat baru nie dgn jejaka pilihan dari negara yg sama



Suke tgk dgn baju dia nie...kain batik dia 2 mybe krg jelas nampak...tapi penuh dgn manik2 yg dijahit sndiri mgikut corak kain batik....mmg lawa...siap bgurau dgn dia nk wat tempahan kalu btunang @ berkahwin 6ti...hehe



nie pic time sarung cincin....dgr ctr dari kak irma yg makcik nie dia xkenal pn siapa tapi tunang dia mewakilkan makcik nie menyarungkan cincin pertunangan pada jari kak irma



ini kak irma bersama orang tua nyer...masih ingt lagi diaorg pada saya...thankz..



ini la dia tunang kak irma...skali tgk cm bkn org indonesia...cm org sni jer...hehe jgn mare kak irma...pepn mmg sepadan...smoga kekal ke jinjang pelamin n ke akhir hayat...jgn lupa jmput kitaorg k



nie pic pas acara sarung cincin...saya n kak fidah smpai lewat ckit....sori kak irma



gmbr kenangan bsme anak kak fidah n anak sedare kak irma



aisyah,kak fidah,kak irma n zati(saya ler)



tersenyum lebar kak irma..hehe


Tahniah kak irma atas pertunangan kak irma

=====thankz kak irma atas pic nie...hehehe

Sunday, February 21, 2010

Jumpa Fliz Star...

20-02-2010(Rumah kak irma)



pesal plk saya n kak lia duk posing camni?em saya n kak lia je yg duk bzy posing dpn kamera...kak lia thankz cz ajak kitaorg skli g umh kak irma...baru bes jumpa ramai2 cmnie kn...tpi si asya xda join...em kte kak lia dia tido kt umh...xpa dh jumpa si asya kt pasar mlm kamis baru nie...boleh diktekn sng jgk la nk jumpa kak lia cz dia duk kemaman gk...kt kg mak chili...tgk yg btudung hitam sibuk lyn anak dia yg lasak...yg btudung putih berbaju putih tue sibuk duk gayut dgn "abg nyer"....siapakah mereka????


ish saya dgn anak siapa nie? em ini la dia baby Flizz yg ke2 iaitu Nur Aisyah Amila...punya la ssh nk amik gmbr dgn dia nie...tgk 2 berkerut je muka...em emknyer di mana yer??



nie la emk pd aisyah iaitu kak fidah...tgk 2 still lgi berkerut muka si aisyah nie...pe kes anak buahku yg sorg nie...nk mrh pe aisyah?em jumpa jugak dgn kak fidah...dia balik ke kemaman sbb abg dia nk kawin...pasni dia balik ke lumut,perak cz dia stay kt sne....



ish sapa plk yg pegang aisyah nie?hehe nie la kak irma...org ke-4 Flizz Star yg dh ada ikatan pertunangan..yg 3org lain dh kawin...saya sorg jelh yg xtau cmne..hehe...dia balik ke kemaman untuk uruskan majlis pertunangan dia...tahniah kak irma..selamat bertunang...majlis pertunangannya pada 19-02-2010...thankz jemput awok2 Flizz Star yg len...minta maaf sgt smpai lambat...em arini dia dh balik ke indonesia...bila lgi boleh jumpa ye...rindu bangat sama kamu kak irma...



ish sapa yg kawen nie??em nie la kak za...dah kawin pn dia...org ke3 dlm Flizz Star yg mendirikan rumahtangga...saya letak pic nie cz dia xdpt join utk perjumpaaan Flizz Star nie...mase nie dia ada kt Kuala Terengganu..sepupu dia kawin...xpa kak za...len kali insyaallah kite boleh jumpa lgi ramai2...



ini la dia Fliz Star yg maintain cun...2org belah kiri dh bergelar seorang isteri & seorang ibu(2-2 dapat baby girl) dan 2org belah belum bkawin lagi...tapi kak irma dah bertunang n xlama lgi akan ikut jejak diaorg bkawin...hihi...saya sorg la yg still solo...



akan saya kenang kenangan yg mgembirakan hati saya nie...thankz kwn2 dlm msing2 ada komitmen masing2 masih lagi kite dapat berjumpa walaupn dlm mase yg singkat...Harap lepas nie boleh jumpa lagi....MIS U ALL....friendship forever!!!! FLIZZ STAR

======>thankz kak lia atas semua pic nie....

Sunday, February 7, 2010

hati seorang ibu

baru-baru nie berkesempatan tgk tv...dh brapa ari xtgk tv...cerita flight plan kt tv3 ari jumaat kul 10mlm...cerita nie btul2 wat saya rse terharu dgn kesanggupan seorang ibu meredah bbagai dugaan dlm mencari anak dia yang hilang dalam kapal terbang yg mmg dia sangka anak dia diculik....sume orang pikir dia adalah org yg xbetul....ingat dia nie juz ikut perasaan je...smpai ke satu tahap org pikir dia juz nk perhatian n duit je....1lgi org yg dia sangkakn polis n sorg baik rupanya adalh dalang penculikan tersebut....yg mana polis tersebut berpakat dgn 1org pramugari sembunyikan anak dia dlm kwsn tersorok dlm kapal terbang...mmg diaorg culik anak dia...akhirnya polis tersebut mati dibom oleh si ibu nie...n pramugari ditangkap....yg wat terharunya si ibu nie sanggup ketepikan pe org nk kte pada dia...smpai la dia btul2 jumpa ank kesayangan dia 2....seorang ibu mana sanggup nk kehilangan anak dia n berpisah dgn anak dia...ikatan kasih sayang antara sorg ibu n anak terlalu kuat...1lgi cerita tpi saya xsempat tgk cz masih ada kt opis lagi mse cerita tue main kt kaca tv...xingt tajuk pe tpi bru mlm smlm cerita 2 tv3 kul 9.30malam....psl sorg ibu menjaga anak dia yg cacat...yg xdisukai oleh suami n mak mertua...sementara saya ckp psl nie....saya nk cakap saya sayangkn emak!!!!...

Ummi' hadad alwi

ummi yaa ladnan a'syaqohu
wanasyidan danman ansyuduhu
fikulli makanin adzkuruhu
ummi (4x)
ummi(8x)
ummi yaa ladnan a'syaqohu
wanasyidan dauman ansyuduhu
fikulli makanin adzkuruhu
wa-azhollu azhollu uroddiduhu
ummi yaa ruuhi wa-hayati
yaa bahjata nafsi wamunati
unsi filhadhiri wal-ati(2x)
allahu ta'aala aushooni
fissirri walau fil ilaani
billbirri laki wal ihsaani(2x)
ismuki manquusyun fi qolbi
hubbuki yahdini fi darbi
wadu'a-i yahfazhuki robbiy(2x)

Demam lagi...

em dh 2minggu demam....mula2 demam biasa je...sekejap panas sekejap sejuk....skrg nie demam selsema plak....1umah demam termasuk la adik2 ku,emak,abah n tokwan sekali...bile la nk dpt rehat nie....kerap sgt demam skrg + sakit dada...kmungkinan besar saya takut kena penyakit lelah time umur dah mningkat nie...coz keturunan belah emak kbanyakkan adik beradik emk ada penyakit lelah n penyakit nie ada time umr dh dewasa...tpi adik2 ku yg no.2 n bongsu dh ada stat kecik lagi...

Friday, February 5, 2010

btemu dgn kwn2 sekolah

5 Dec 2009

barisan belakang : iffah,sabrina,zie & malik
barisan depan : ema(adik saya),zati norini,haridah,miza & syahidah



pic nie diamik mse g umah syahidah....akak dia kawin...2pasangan kawin serentak....slh satu akak dia 2 senior ktaorg kt SMKAKA....tahniah kak ayu dh kawin....mmg meriah....pic nie pn bru dpt dri haridah....mmg bpakat rmai2 nk g umh syahidah kt ketengah jaya cz nk jupa kwn2 lama....awok2 kemaman jupa dgn awok2 dungun...awok2 kemaman zati(saya la),norini,miza,syahidah & awok2 dungun plak haridah,iffah,sabrina,zie,malik...nk ondaway g umh syahidah nie mmg jauh sgt cz xtai jln pintas....spjg perjalanan 2 duk tgk knan kiri bukit je...kwsn felda...3kali salah msuk kampung....ondaway balik nk g mesra mall bru la jupa jln pintas...em tpi mmg byk dugaan btul....smpai kt kg pe ntah pe xingt banjir la plk...air naik ats jln raya...beranikan diri je redah air naik kereta....


hah pic nie amik kt mesra mall....4org kt tgh 2 knon2 tukar bju nk men bowling las2 xdpt men cz tmpt 2 tutup...hehe....malik xjoin amik gmbr cz segan...haha...lgpn dia 1org je lelaki antre kitaorg


akhirnya jupa jgk setelah 5thun xjupa...rindu korang sume