SELAMAT DATANG KE BLOG <<(@_~)--hidup hanya sekali>>

Nuffnang

Sunday, May 9, 2010

Tag : Selamat Hari Ibu

Tag nie zati amik dari Flizz_lya
Letakkan gambar anda bersama ibu anda. Tak kesah candid atau pose :-

Ceritakan apa yang berlaku dalam gambar ni :

1st sy nk bgth yg sy amat sygkn emak sy sepenuh hati...

Gambar nie diamik ketika saat2 menunggu nama sy dipanggil utk berjumpa doktor pakar....

pic nie diamik pada 28 April 2010....kalau diperhatikan betul2 muka sy cm lesu n pucat...

ini kali ke-2 sy berjumpa doktor pakar disebabkn penyakit sy

yg melibatkn telinga,tgkak n mulut...disebabkn penyakit nie juga berat badan sy makin turun...

Pada asalnya sy juz ajak abah je temankn sy ke hospital tapi emak sy yg sememangnya sy kenal

sikap prihatinnya nk ikut jgk...rela amik cuti xg keje utk temankan sy...

dh byk kali dia amik cuti semata2 utk anak dia...

yg paling sy ingt...klu sy posa ganti mesti dia akan masak masakan kegemaran sy...

walaupn sy xmengharapkn emk sy wt cm tue....dulu sy ke tempat dgn bawak moto...

1st day bwk moto bru je smpai opis dh tye dh smpai belum...mmg dia take care kt anak2 dia...

walaupn kdg2 sy jdi naik rimas....minta maaf ye emak...

tapi terharu dgn sikap prihatin dia

emak byk jgk berkorban utk membesarkn anak2nyer...yelh anak2 dia nakal2...

nk2 adik2 sy yg lelaki....dulu kehidupan kami kire susah jgk...

emak la yg tolong abah dgn wt pelbagai keje....utk tlg abah sara kami 1 keluarga

emak juga punyai minat yg sme dgn sy...iaitu ske bergambar...

emak sy jgk walaupn kdgkala dia nampak garang tapi hati dia baik,cpt sensitif....

(yelh anak bongsu kn)mudah rse kasihan...mudah menangis...mudah beri pertolongan...

n byk la mengenai emk sy...

apapn sy rse bersyukur n bertuah punyai emak yg byk pengorbanan yg dilakukan utk kami

juga begitu amik berat mngenai anak2nyer...

SELAMAT HARI IBU...

Kasih syg seorg ibu tiada tolok bandingnya....syurga dibawah tapak kaki ibu...

Tag 5 orang (kalau nak banyak pun boleh) :

Sebolehnya saya nak semua kawan2 yang ada dlm bloglist & datang kesini buat TAG ni sempena HARI IBU... (sori kak lia copy & paste ayat nie)

7 comments:

Sky0ne said...

selamat hari ibu buat beliau!

miss hav0c said...

camat ari ibu tuk ibu awak ye

zati said...

thankz...selamat hari ibu jgk utk sume kaum ibu

LYaFRINA said...

selamat hari ibu..
semoga cik zati bakal menjadi ibu y baik utk ank2nya akan dtg.. hehehehhee...

jugak utk mak zati

zati said...

Skyone:

thankz bgi pihak emak zati

zati said...

miss havOc:

thankz gk ats wish awk tue yer =)

zati said...

LYaFRINA:

insyaallah kak lia...anak2??hihi...belum kwin lgi jdi xtau la cmne rse jdi sorg ibu