SELAMAT DATANG KE BLOG <<(@_~)--hidup hanya sekali>>

Nuffnang

Monday, July 12, 2010

Be Strong ye Flizz_Lya, LyaFrina, Alyani Amran

Tengahari td pergi melawat kak lia , sedih tgk keadaan dia...dia dh separuh sedar...walaupn bkeadaan cm tue still mahu sembang cm biase2...lagi sedih sbb dia asyik sebut nama asya ank dia...pain pujuk dia yg pain akan bwk asya ptg nie...sedih ngn penderitaan yg dia alami utk buang air...dia ckp dia rse sakit klu nk buang...dh la 3ari dia xmakan...btul2 rse ksian tgk dia...teringt plk sblm2 nie time dia di ICU...Ya Allah rse sebak tgk keadaan dia td...zati tahu dia nk sembang lama tapi zati xleh lama sbb kne bagi peluang utk Flizz_Irma & Flizz_Za yg menunggu di luar...btul2 minta maaf ye kak lia...sbb 2org je yg dibenarkn masuk...Secara kebetulan Flizz_Irma ada balik ke malaysia...pe yg diciterkn oleh Flizz_Irma td mmg menyayat hati...zati xleh nk citer sbb itu rahsia kami...lgpn kami memenuhi permintaan kak lia untuk merahsiakn hal itu...tapi jadi makin sebak bile Flizz_Irma menitiskn airmata time bercerita sal kak lia mintak Flizz_irma kiss dahi dia...Yelah Kak irma jrg2 balik ke malaysia...mmg ssh utk jumpa dgn dia...smpai skrg kak irma sms zati xhenti2 menangis...Kak irma sbr k...Lgpn kak irma dh nk balik ke indonesia mlm nie kn...jge ksihatan k...dlm mse yg sme kami kol Flizz_Fidah...kami B'3 dlm keadaan sebak...Flizz_Fidah terkilan xdpt melawat...dia duk kt perak...sempat jumpa kak asha td...pd sapa2 yg smpaikn pesanan td zati dh pn smpaikn pd kak lia...thanks atas sokongan kwn2 sume...

Buat kak lia: pepn kami tahu kak lia sorg yg kuat & tabah....kami doakn kak lia cepat sembuh k...kami sume sygkn kak lia...

13 comments:

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

kenape dengan lya?tengok blog dia sentiasa update jer..

idah @mama izzya said...

salam..
sya baru jer mengenali lia..
sedih plk kisah idup dia..
hrp dia lebih tabah hadapinyer..
smga dia cpt sembuh rindu nak tgk dia berblog smula...

zue @ annaleeya said...

zati... menangis akak baca entry nih... dpt bygkan lya menanggung kesakitan tuh... akak teringin nak tgk lya... Insyaallah klu xde aral, ujung mggu nih akak try pegi yer... klu jadi, akak call zati tau..

dan akak teringin sgt nak jmpa ASYA...!!! smoga asya tabah yer sayang... mama perlukan sokongan Asya dan papa... aunty jgk sentiasa doakan utk mama asya....

zati said...

Ummi Aisyah || Cik Yah :

dia msuk icu akak...

zati said...

idah @mama izzya :

sme2 kite doakn dia cpt sembuh

zati said...

zue @ annaleeya :

akak,zati skrg pn masih rse sedih...mmg dpt rse dia tggung kesakitan tue...sme2 kita doakn utk kesejahteraan dia n harap dia cpt sembuh..ok akak...pe2 hal kol je zti k...asya mmg budak yg baik...dia byk ikut kak lia...dri segi senyum n byk la...

miemiey said...

SALAM...AKAK PUN MELAWAT LYA SEMALAM TAPI SEBELAH PETANG..MMG SEDIH KEADAAN LYA..MASA AKAK PERGI LYA SAWAN...HANYA TUHAN JE TAU HATI AKAK MENYAKSIKAN APA YG BERLAKU...ALHAMDULILAH LYA BERPELUANG DAPAT TGK ASHA SEBELUM SAWAN TAPI DIA MACAM TAK NMPAK ANK YG BERDA DI DEPANNYA...

AKAK FOLLOW ADIK YEE...salam perkenalan..

zati said...

miemiey :

thankz akak...em ye akak dia ada bgth kt zati mata dia jdi kelabu...xberapa nk nampak...tpi tghari tue mmg dia nk sgt jumpa dgn asya...ksian tgk dia...mse zti g tgk dia dh sedar tpi lemah...sblm nie byk kali zti tgk dia kne sawan..ksian tgk time dulu2...dpt rse penderitaan yg dia alami...akak pn msti dpt rse time dia kne sawan kn...sme2 kite doakn dia cpt sembuh sprti sediakala.amin

sYaFiQa said...

salam...
sy baru juga kenal Lya melalui blognya...
smg Lya cepat sembuh n sihat semula.. Amin

zati said...

sYaFiQa :

ye sme2 kita doakn utk dia yer

miss lolly said...

belog lya slalu l0lly jengah dulu.

hurm. smoga beliaw tabah n cepat sembuh.

Ena said...

salam..
sy pun mengenali lya melalui blognya.. memg sedih dengan penderitaannya.. memg selalu menangis juga baca cerita nya.. sy tahu ni pun masa jengah blog dier tadi.. ramai yg tiggalkan komen tapi tak de n3 pasal dier.. sy cuba cari di lsit blog mana tahu ada cerita dari kawan2 lya.. rupanya betul ada.. sangat menrungtun hati membacanya..

Moga lya cepat terus kuat dan cepat sembuh.. suka baca n3 lya..

thanks ye buat n3 pasal lya ni..

mrs.JamaL said...

sama2 kite doa u lya...boleh tahu x sbenarnya die sakit apa ee